Vellinga Mondzorg

Vellinga Mondzorg.

Vellinga Mondzorg is een vrijgevestigde mondhygiënistenpraktijk in Sneek.

Ik ben Esther Vellinga, praktijkhouder van Vellinga Mondzorg. Ik ben in 2002 afgestudeerd als mondhygiëniste aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na mijn studie heb ik in verschillende algemene tandartspraktijken ervaring opgedaan. Vervolgens ben ik mijn eigen praktijk gestart in Joure. Na zes jaar in Joure heb ik in 2008 mijn praktijk verder uitgebouwd aan de Kanaalstraat 8 in Sneek.

De praktijk staat voor kwaliteit en professionaliteit. Ik vind het belangrijk dat mijn patiënten de beste behandeling krijgen om hun gebit in optimale conditie te brengen en te houden. Dit doe ik door met veel toewijding, persoonlijke aandacht en toepassing van de modernste technieken een behandelplan uit te voeren dat speciaal voor iedere afzonderlijke patiënt is opgesteld. Hiervoor volg ik regelmatig bij- en nascholing en sta ik tevens in het kwaliteitsregister voor mondhygiënisten. Daarnaast ben ik ook lid van een collegiale overleggroep waarmee ervaring en kennis met andere praktijkhouders worden uitgewisseld. Uiteraard is er in de praktijk ook ruime aandacht om patiënten met angst voor een behandeling tijd en rust te geven zodat ik hen de best mogelijke mondzorg kan bieden.

De mondhygiënist

Een mondhygiënist is een op HBO-niveau opgeleide paramedicus, werkzaam binnen de mondzorg. Het beroep van de mondhygiënist is geregeld in de Wet op de Beroepen Individuele Gezondheidszorg (wet BIG).

De wet BIG is een kwaliteitswet en heeft tot doel de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken. De wet beschermt tevens de patiënt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door beroepsbeoefenaren. Voor de mondhygiënist is in de wet het deskundigheidsgebied omschreven. De titel mondhygiënist is een bij de wet beschermde titel en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma mondhygiënist. De opleidingseisen zijn eveneens wettelijk vastgesteld.

De mondhygiënist richt zich primair op het voorkomen van tandvleesaandoeningen en de preventie van gaatjes (cariës) in tanden en kiezen. De mondhygiënist, als specialist op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw mondgezondheid (gebit, tandvlees en mondhygiëne). Voor een bezoek aan de mondhygiënist heeft u als patiënt geen verwijzing nodig.